Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Rekord!

Jag är mycket nöjd med dagens "träningspass" - 18 burar städade på 2 timmar! Tack vare tips jag läst på olika kaninforum har jag börjat med "toalådor" till alla kaninerna. 8 av kaninerna fattat hur man använder sin toalåda, 6 har delvis förstått det men 4 älskade puckon har inte fattat alls men de har toahörn så hela buren behöver inte städas varje gång. Det är så fantastiskt smidigt att bara lyfta ut lådan, tömma den i skottkärran, fylla på med sågspån och ställa tillbaka - klart! Jag är dock inte helt överens med Nalle och Godis som tycker att höhäcken är en trevlig toalett...  Såhär verkar de två tokarna tycka att det ska vara:

Jag har försökt göra höhäckarna så att kaninerna inte ska kunna komma upp i dem men hur jag än försöker så tar de flesta sig in i sina höhäckar. För att kunna fylla på hö så är det en glipa upptill, över höhäcken och jag tror att det är där de flesta av kaninerna tar sig in. Jag gissar att jag får gilla läget till dess att jag kommit på en bättre lösning.

En annan fördel, förutom smidigheten med toalådor, är att det inte blir så mycket spill av strömaterialet. Det är väldigt bra både för plånboken och miljön.

1 feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)