Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Resultatet låter vänta på sig... men det händer annat under tiden.

Jag har jobbat på kaninburarna ett tag nu och vissa dagar känns "klar" som ett oändligt avlägset mål. Den senaste buren som jag jobbat på i ett par veckor är fortfarande ofärdig. På grund av trassel med kameran i mobilen har jag inte tagit mig tid att fota buren som den ser ut idag. Jag bygger just nu en stor fyrfacksbur där varje fack är 170*90 cm. Idag består buren av stomme, golv, tak, mellanväggar och baksida vilket innebär att färdig inte är så långt borta. Det är drygt en dags arbete tills är den inflyttningsklar. Jag är dock lite orolig över hur långt jag kommer att hinna innan kylan och vintern hinner ifatt mig. Jag har (om jag räknar med den halvfärdiga buren) byggt 14 av 18 planerade "lägenheter". Det är lite tråkigt att jobba under tidspress för jag tycker att det är väldigt roligt att få bygga, å andra sidan jobbar jag nog bäst när jag har lite press på mig.

Nu när kvällarna är långa och mörka hinner jag ju fundera på vad jag ska göra i nästa steg och tankarna har landat på vaktlar. Jag har anmält mig till en workshop om vaktlar i februari. Det ska bli jättespännande att lära mig mer om djurhållningen, foder, avlivning och tillvaratagande, kläckning m.m. Numera vet jag ju också att jag faktiskt kan bygga en vaktelbur - om jag klarar att bygga kaninburar så kan jag bygga en vaktelbur.

I lördags kom Våfflan, en välmående och mysig kanintjej, hem efter att ha bott 5 månader hos en barnfamilj i Nyköping. Det var nog inte helt enkelt för familjen att lämna tillbaka Våfflan men till våren flyttar hon till dem igen. Det är verkligen roligt när det fungerar bra med djur jag hyr ut eller djur som jag säljer. Jag hoppas också att de som köpt av mig som eventuellt inte är nöjda hör av sig, annars är det svårt att göra ett bra jobb. I våras sålde jag en kanin som inte fungerade hos familjen som köpt henne, de fick byta till en annan kaninhona och det har fungerat bra. En annan familj köpte en NZR-hane i somras och var supernöjda. De har börjat lära honom att komma på inkallning så att han ska kunna gå fritt i trädgården - jättehäftigt!

 

10 nov 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)