Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Rexbebisar! (å lite annat)

Idag har Lilla Tösen fått sin första kull. Det är vår första Rexkull och det är så spännande! Mamma Lilla Tösen är svart och pappa JumJum är castor ("brunröd viltfärg") så det ska bli spännande att se vad det blir av dessa små. Hur många de är har jag ingen aning om. Eftersom det är Lilla Tösens första kull vill jag inte störa så vi får leva i nyfikenhet några dagar.

 

Just nu har vi 8 vuxna kaniner (två NZR, två Rex och 4 Gotlandskaniner) och 19 +? kaninungar (två NZ, sju NZR, tio Gotlandsungar och ? antal Rexungar). Det låter kanske lite galet med alla kaninerna men det är både mysigt och spännande. NZR-ungarna som nu är 11 dagar börjar bli så fantastiskt söta...

 

Från gosigt och mysigt till krass "vardag"... Jag köpte en slaktkniv igår. Min bror driver en jaktbutik i Småland så när vi var i trakterna tittade jag in och fick lite råd om vad jag ska använda när jag slaktar. Här är kniven:

Och här är adressen till broderns nätbutik Allmogejakt.

 

19 maj 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)