Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Röjer.

Först hamnade de mitt i trädgården, sedan flyttade vi dem ut mot ena kanten och nu ska de flyttas igen... Vi har haft en hel del funderingar och en hel del diskussioner om var kaninerna ska bo. Allra helst skulle jag vilja att de har betesburar som vi flyttar runt i trädgården men trädgården är för liten så det går inte. På önskelistan om vad som ska få plats finns ett stort land för grönsaker, fler hallon- och vinbärsbuskar, gungor och sandlåda och så vill Ola ha gräsmatta också... Kaningänget börjar ju bli ganska stort så de tar en del plats också och vi har verkligen försökt komma på var bästa stället är. Vi har nu bestämt oss för att fortsätta röja bakom huset för att göra plats för "kaningården" och det kan bli riktigt bra. Tanken från början var att vi skulle bygga hönshus där men just nu är det ingen av oss som orkar bygga ett hönshus till (och det kostar lite för mycket också).

kaniner-027.jpg

Jag håller nu på att röjer bort småträd och buskar så att det ska bli lätt att ta sig fram och för att det ska komma in mer ljus så att det förhoppningsvis börjar växa gräs (åtminstone mellan kaninburarna). Läget är skyddat för vind, regn och snö och jag tror att det kommer att vara ganska smidigt att sköta kaninerna där även på vintern. Varje avelskanin kommer att ha en bur som är 120*180 cm med ett litet hus utanför. Jag vill att de ska kunna röra sig lite mer än vad som är möjligt i sk fackburar men det gör ju också att de kommer att uppta stor yta.

kaniner-026.jpg

Småkillarna, Haren och Godis har redan flyttat till kaningården och när vi beskurit det förvuxna äppelträdet så ska Laban, Siv, Tyra och Ylva-Li också få flytta till dit. Nästa jobb blir sedan att bygga en bod/ett skjul i anslutning till kaningården där vi ska förvara hö, halm och mat.

 

Idag har jag vägt kaninungar och skrivit genbanksintyg för i morgon levererar vi två av dem; Pippi och Mejram. Det roligt att få sälja några ungar särskilt som de troligen kommer att hamna i genbanker. Ytterligare två små kanintjejer ska snart flytta neråt Kalmar och en kanintjej flyttar ner till Småland i september. Efter att jag sålt dessa fem kaniner så har vi fyra kaniner kvar till salu eller uthyrning.

2 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)