Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Så söt och så heter han JumJum!

Vilken liten goding!

JumJum är 9 veckor, en liten Stor Rex som flyttade till oss idag. Eftersom han är så ung och tidigare har bott med sina bröder så får han till att börja med bo inne. Det känns som om han är för liten att bo själv utomhus, dessutom lär vi känna kaninen mycket bättre om han bor inne. JumJum kommer från Lillemor Johansson på Furukulls Lantgård i Värnamotrakten i Småland.

 

Igår fattade jag det lite svåra beslutet att ta bort den enda kycklingen som vi hade kvar från kläcket med kläckare i oktober. Hon har växt alldeles för dåligt och blev inte ordentligt befjädrad. Det var inte helt enkelt att fatta beslutet eftersom hon var så väldigt social och för övrigt hade ett normalt hönsbeteende. Det kändes dock inte rätt att ha henne kvar för jag tror inte att allt var ok.

 

Vår stora NZR-hona Godis fick idag flytta in i boden, den får bli barnkammare. Om en dryg vecka är det dags för ungar, det ska bli så spännande. Jag tycker att det känns tryggare att hon bor inomhus (om än oisolerat) när hon får ungar så att buren och boet blir lite mer skyddat för vind - det blåser ju en del här på Östgötaslätten... Godis är rejält rund om magen så det ska verkligen bli spännande att se hur många ungar det blir den här gången. Pappa till ungarna är Choklad som är NZ-blandning.

Drygt två veckor efter Godis kull hoppas vi att Tyra (Gotlandskanin) nedkommer med en kull. Hon är parad med samma hane som hon fick 7 ungar med förra året; ObiWan (Haren). I slutet av förra sommaren "gick hon tom" efter en parning med Laban så jag hoppas att det lyckas bättre denna gång.

 

Så en bild till på lille JumJum...

 

19 jan 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)