Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Så tanklöst och så dumt.

Det finns dagar då jag tydligen gör hur dumma och tanklösa saker som helst. En liten kaninunge var hängig och slapp på em idag när vi skulle gå in. Jag vet inte varför den betedde sig så, kanske hade den blivit rejält skrämd eller kanske var det kaninungeförlamning. Den lilla skruttan fick iallafall följa med in för att jag skulle ha henne under uppsikt. Hon låg på en fleecefilt i en plastback på köksbordet medan jag sökte information på nätet om hur jag skulle kunna behandla henne. Jag ringde Elvira som var på väg hem från stan och bad henne köpa med selen som skulle kunna hjälpa mot förlamning (om det nu var det den lilla honan drabbats av). Jag läste också att man kan ge laktosfri grädde mot förlamning, det hade vi hemma och det fick lilla kaninungen.

Så blev det dags att hämta Elvira och uträtta ett par snabba ärenden. Den lilla kaninungen låg fortfarande mycket stilla och jag undrade om hon skulle vara vid liv när vi kom hem.

När vi kom hem låg ungen död på golvet. Troligen hade hon piggnat till lite och ramlat ner... Fy så ruttet det känns! Hur enkelt hade det inte varit att ställa ner lådan på golvet?! Jag hoppas verkligen att hon inte plågats. Lilla kaninunge.

1 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)