Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Såhär är det just nu.

Vi har haft en del att göra den senaste tiden då vi röjt i en igenvuxen trädgård (mycket finns kvar att göra...), målat tak och väggar, slipat golv m.m. i huset, byggt på hönshuset, börjat göra hönsgård, byggt kaninburar, fixat med staket, byggt plank och tak till vedförråd och så har vi flyttat...

Hönshuset håller på att byggas klart och det blir så fint. Såhär såg det ut igår, idag har det fått en nätdörr (sommardörr) och i morgon ser det troligen annorlunda ut.

img-3192.jpg

 

Hönsgården är på gång, nästan hela ramen är på plats.

img-3196.jpg

 

Kaninburarna är så gott som klara. Husen blir färdiga vilken dag som helst och då behöver vi inte ha så mycket koll på vädret längre. Just nu täcker vi burarna med byggplast när det regnar eftersom kaninerna inte har någon valmöjlighet, det finns ju ingenstans att gå in. Taken till själva burarna är ritade men får vänta lite med att byggas, det känns viktigast att de är klara framåt hösten/vintern.

img-3189.jpg

 

Staketet är också på gång; fundament till stolparna är gjutna, stolpskor sitter på plats, några stolpar är monterade (alla är målade), ändträet på staketbrädorna är grundmålat två-tre gånger. Rödfärg ska målas på staketbrädorna och allt ska monteras, sedan är det bara grinden som saknas.

Vedförrådstaket med tillhörande plank saknar lite rödfärg men är i övrigt klart.

 

Och så djuren...

Hönsen verkar trivas bra i vår trädgård.

Mamman och kycklingarna har en egen bur som vi flyttar varje kväll. De små äter, äter och äter och växer, växer och växer.

img-3170.jpg

 

Kaninmammorna har blivit befriade från sina små vilda ungar och njuter nog av lugnet. Ungarna som nu är 13 respektive 11 veckor har fått lite olika lösningar. Småkillarna som är 4 st. bor tillsammans i en bur (där bor också lilla Ylva-Li några dagar till).

img-3188.jpg

 

5 små kanintjejer har flyttat iväg några hundra meter och bor nu i anslutning till Kullagården där de förhoppningsvis ska bli till glädje för besökarna. De små tjejerna flyttade dit härom dagen och tyckte nog att det blev lite stort och otäckt så de är lite skygga just nu, något jag hoppas ska ge med sig så att de blir lite mer framåt, nyfikna och "klappvänliga".

img-3184.jpg 

Igelkottmamman tyckte nog att det blev lite för stökigt när vi flyttade in med höns, katter och småbarn som springer runt i trädgården så hon tog sitt bo och sina ungar och flyttade in i Thujahäcken. Under tiden hon höll på med flytten smög jag fram och tog några bilder på de mycket små igelkottungarna.

img-3152.jpg

 

Rebecca och Gustaf tycker med största säkerhet att deras föräldrar är synnerligen tråkiga då de bara jobbar och jobbar hela tiden. De skulle inte ha någor emot att tillbringa mer tid här...

img-3149.jpg

 

 

 

Ps! 4 kaninhonor och 2 hanar finns fortfarande till salu om någon är intresserad. Ds.

11 jul 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)