Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Senaste bebisbilderna!

Idag kom årets andra kull kaninungar! Det är årets första genbankskull: mamma Jordbrons Tyra G716-1234, pappa Forsa Säteris ObiWan G855-1211. Jag har tjuvkikat lite och gissar att det är minst 7 ungar, ett par kommer att bli svarta och någon brokig och resten vet jag inte. Det är verkligen spännande med Gotlandskaninerna att det finns så många färvariationer. Det är intressant med Tyra, hon är inte särskilt social i vanliga fall men när hon har ungar blir hon mycket mer inbjudande och blir gärna gosad med.

 

Godisbebisarna är nu två veckor och börjar hoppa runt i bolådan. De är sååååå söta!

 

 

Nu har vi inga fler kullar på väg. Jag hade tänkt att vi skulle parat ett par honor till förra veckan men eftersom vi troligen flyttar snart så får det vänta med fler ungar till dess att jag vet när flyttlasset går. Det är ju väldigt olämpligt om flytten blir när det är dags för nedkomst eller någon av de första veckorna därefter.

Idag har jag fått göra en "nödomplacering"... Emil och Oregano som bott ihop sedan de var ca 10 veckor har börjat slåss och Emil går ganska illa åt Oregano (de är nu 10 månader). De har fått bo tillsammans fram tills nu eftersom det fungerat så bra men den senaste veckan har de börjat slåss så det var hög tid att göra något åt boendesituationen. Emil flyttar troligen inom ett par veckor men fram tills det blir en bur ledig får Oregano bo i en mycket tillfällig bur...

 

 

11 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)