Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Skatter i skogen.

Vi har många lediga dagar men inte så mycket pengar att spendera, det begränsar vårt urval av aktiviteter samtidigt som vi njuter hur mycket som helst. Vi är ute i skogen flera dagar varje vecka och nu när blåbären mognat och kantarellerna börjat komma så är det helt fantastiskt att vara i skogen. Vi tar med oss fika, svampkorgen och ett par små hinkar och lufsar omkring på våra favoritställen och hittills har vi plockat några liter av både blåbär och kantareller. Det är verkligen lycka att ha möjlighet att ta del av det goda naturen bjuder på samtidigt som tillvaron är fullständigt konfliktfri, vilsam och behaglig. Konfliktfri tid får jag ibland jobba för att skapa med mina små godingar; 5½-åring och en snart 4-åring samt en 15-veckors valp... men i skogen är alla lada, sprudlande och nöjda.

 

Några kantareller har hamnat i frysen för att avnjutas när sommaren känns avlägsen. Av alla blåbär (och smultron) som vi plockat har vi ätit och njutit direkt men jag har en förhoppning om att vi ska kunna stoppa lite blå nyttigheter i frysen och njuta av i vinter. Därför har jag köpt dessa:

Jag har aldrig plockat bär med "plockare" men ska nu pröva om det är något för mig. Jag har förstått att det iallafall är mer effektivt än vanlig handplockning och med tanke på tillgången på blåbär denna sommar så borde det ge lite överskott som kan sparas för mörkare och kallare tider.

 

 

 

 

 

22 jul 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)