Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Gnagande kaniner och små trädgårdsmästare...

Ja, ja man kan ju inte lyckas med allt... men man kan skratta åt sina misstag och barnens kreativitet, det är bra.

Jag har funderat mycket kring hur man ska lösa det här med höhäck åt kaninerna så att de inte drar ut sitt hö överallt. Höet är ju mat som ska ätas och bör ju inte komma i kontakt med avföring. Dessutom har jag sett att när man har höet i någon form av behållare så går det åt mindre hö för att det blir mindre spill. Så fick jag syn på hönät för hästar på Biltema, ett rött snörnät i bra storlek. De var inte så dyra och såg praktiska ut. Jag köpte varsitt till kaninerna, det kostade drygt hundra kronor. Nöjd fyllde jag näten med hö och hängde in hos kaninerna. Stolt var jag också, det blev så snyggt och trevligt.

Tills jag kom nästa dag... och Siv hade gnagt sönder större delen av sitt nät. Just det! Kaniner är gnagare... snörnät är kanske inte så smart att ha till dem. Alla näten går fortfarande att använda (ett litet tag till iaf) och ett av dem är fortfarande helt. Jodå, misstag är till för att lära sig av.

130310-003.jpg

Hur tänkte jag egentligen?

 

Små trädgårdsmästare har jag visst också och sådana är inte alltid till glädje för odlaren.

- Var är Gustaf?

- Han pillar i jorden.

- Neeej!!! 

130310-001.jpg

Jodå, mycket riktigt där satt den lille trädgårdsmästaren och lekte med jorden som tillhörde de små rotselleriplantorna. Rädda vad som räddas kan... jag försökte återplantera de små skotten efter deras utflykt på köksgolvet. Nu hoppas jag att de klarar sig och tar sig bra igen.

130310-002.jpg

Jag vill ju så gärna prova på att odla rotselleri dels för att det är spännande med nya odlingsutmaningar och dels för att vi använder en del rotselleri i matlagningen. Oftast finriver eller mixar jag rotsellerin för det ger både mycket smak och krämigare konsistens åt grytor och soppor.

 

10 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)