Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Snart gör du ju allting själv...

Snart gör du ju allting själv, sade Rebecca en dag nyligen när vi pratade om olika saker vi behöver. Om det vore så bra, tänker jag...

Vad är det då jag gör själv? Inte så mycket egentligen, om någon frågar mig, men kanske mer än många andra. Vi kokar eget lim, gör egen deo, gör bivaxdukar, syr olika saker, bakar bröd, samlar och tar tillvara från naturen och nu senast har jag gjort bivaxsalva och läppcerat med bivax. Jag tycker att det är så fantstiskt roligt att skapa och vara kreativ, det får mig att må bra och bli harmonisk. När jag gör saker själv så vet jag också vad det är i dem, det tycker jag är en viktig poäng i mitt "gör det självande".

Här kommer några bilder från tillverkningen av bivaxsalvan:

Jag smälte försiktigt bivax och kokosolja tillsammans med olivolja och avocadoolja.

 

Det gick ganska snabbt att smälta då alla ingredienserna har låga smälttemperaturer.

 

Förpackat, svalnat och klart att använda.

 

Det här känns bra, riktigt bra! Naturlig salva utan tillsatser och merparten av ingredienserna är ekologiska.

 

Om du blev nyfiken på hur en gör eget lim så kan jag berätta att det är väldigt enkelt. Vi har prövat att limma papper på olika material och hittills har det fungerat bra. Jag hittade receptet här. Blanda ut 1½ msk potatismjöl med 1 dl vatten. Koka upp 3 dl vatten tillsammans med ½ dl socker i en kastrull. Häll i potatismjölblandningen i den kokande sockerlösningen och låt allt koka upp - ta bort från värmen så snart du ser första bubblorna. Förvaras i burk med lock i kylskåp.

19 nov 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)