Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Tillökning!

Siv och Laban har fått ungar! Vi har väntat med spänning de senaste dagarna, i onsdags var dag 30 och jag gissar att de kom i natt (dag 31). Modern verkar vara mycket lugn, stabilare än förut tror jag och det känns verkligen roligt.

130411-008.jpg

 

Vår lilla Ölandshönsflock verkar hitta varandra, det är så spännande att iaktta dem och följa vad de gör. Idag har vi fått 3 ägg trots gårdagens långa resa från Forsnäs Hemman utanför Vilhelmina. Tupparna behövde inte fara lika långt. De kommer från Torekällbergets Friluftsmuseum i Södertälje. Hela gänget är lite rädda men det tror jag inte är så konstigt, de har ju både ny miljö och nya människor att vänja sig vid.

12-april-2013-004.jpg

 

Och så en bild på vår lilla Godis. New Zealand Red 9 veckor gammal.

godis-12-april-005.jpg

Det har varit ett par händelserika dagar med första hönsen, ny kaninras och Gotlandskaninungar och jag tycker att det är så fantastiskt roligt. Det är härligt med dagar tillsammans med djuren är enkla, goda dagar utan oro.

 

12 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)