Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Tuppslakt 2.

Fantastisk vacker men ack så elak.

130819-004.jpg

Ikväll hamnade tuppeländet på huggkubben, vilken lättnad. Jag förstår plötsligt hur stressad jag varit över tuppen och alla barn särskilt som tuppen kommit på att han kunde flyga över hönsgårdsstängslet (som är 180 cm högt). För bara några dagar sedan kände jag mig ganska trygg med att tuppen hölls i hönsgården och bara fick komma ut när barnen lagt sig och kompisarna gått hem men så började han flyga över stängslet och vi kunde möta honom i trädgården när som helst. Jag vågade helt enkelt inte ha honom kvar, jag skulle aldrig förlåta mig om han skadade något av barnen.

Innan jag samlade ihop mig, slipade yxan och kniven och hämtade tuppen tittade jag igenom en film om tuppslakt på  Höns i Trunsby , det var bra att titta på hur någon annan gör och jag lärde mig mycket av filmen. Ikväll tog slakt, avblodning, flådd och urtagning 50 minuter jämfört med 1½ timma förra gången och nästa gång går det troligen ännu fortare.

Lite fett är det på honom men annars ser han fin ut, tycker jag. Innan det blir tupptillagning måste jag en sväng till systembolaget för att köpa vin sedan blir det coq au vin. Det ska bli spännande för det är en maträtt jag hört talas om många gånger men aldrig ätit.

130819-007.jpg   

 

19 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)