Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Ungar föds och kaniner flyttar.

Årets tredje kull fick vår Rexhona Chocolat natten mellan den 1 och 2 april. Det är Chocolats första kull och pappa till ungarna är JumJum.

Chocolats bolåda är en transportbur då både virket och tiden för att bygga tog slut på senhösten/vintern. Hon har inte klagat så jag tror att det är ok. Jag har försiktigt kollat igenom boet och gissar att där är 4 ungar.

 

Årets fjärde kull är Xanthe mamma till (och Laban är pappa) de föddes den 2 april. Xanthe har gömt ungarna väl så jag har låtit henne ha det så och vet därför inte hur många ungar det är i kullen. Det är Xanthes andra kull.

 

Årets femte och troligen sista kull är Våfflans och Nalles 4 små ungar. De är födda den 4 april och är Våfflans första kull. Jag har fått titta lite på hennes ungar, det verkar hon helt lugn med. Jag tror att det är tre blå och en svart otter - precis som föräldrarna, inga överraskningar här inte.

 

Tösens (och Nevadas) små har nu blivit en dryg vecka så det dröjer några dagar till innan de öppnar ögonen och ytterligare några dagar innan de börjar upptäcka världen utanför boet.

 

Quees småttisar är nu 5½ veckor och hur söta som helst.

Amelie (hona)

 

Chloe (hona)

 

Bailey (hane)

 

Nu i påskhelgen har "den stora flyttkarusellen" börjat. NZR-honan Coco har flyttat till Västergötland, NZR-paret Godis & Knäck har flyttat inom Östergötland liksom Gotlandskaninen Laban. Gotlandskaninen Nalle har flyttat till Småland och NZR-hanen Nougat är i skrivande stund på väg till Södermanland. Det är inte helt lätt att ta avsked från älskade kaniner som jag tänkt ha längre än såhär men ibland blir inte livet och vardagen som man tänkt sig och då får man göra det bästa av det som blir. En ny riktning är på väg att ta form, mer om det kommer så småningom.

Hejdå Nougat!

 

 

 

6 apr 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)