Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Uppdatering

Fyra månader och en hel sommar har passerat sedan senaste uppdateringen här på hemsidan. Mycket har hänt över sommaren och mycket har förändrats - till det bättre.

För fyra månader sedan levde vi "mitt i ett frågetecken" och hade ingen aning om vart vi var på väg. Mitt i sommaren dök ett litet hus upp, ett hus att hyra "på rätt sida av stan". Äntligen var ett drygt års intensivt letande till ända och i slutet av augusti flyttade vi in, flyttade hem.

Här är en god plats att bo och jag tror att vi kommer att trivas bra. Huset är charmigt och lagom litet för oss, det finns gott om plats att odla, leka och leva i trädgården och något av det allra mysigaste är att det finns ett hönshus i uthuset.

 

I vårt badrum bor just nu 16 två veckor unga kycklingar. Förhoppningsvis så är det fler hönor än tuppar i gänget men det får framtiden utvisa. Raserna är Silver-svartbandad Wyandotte, Plymouth Rock, Engelsk Araucana och en värphybrid (kläckt ur ett ekoägg från bondens marknad). Så småningom vill jag också ha Maraner och Cream Legbar men jag fick inte tag på några ägg nu i slutet av sommaren.

 

I hönshuset är det lite att fixa innan de små kan flytta ut. Jag behöver täta två hål så att inga rovdjur kan ta sig in och inom två månader måste jag ha fixat till hönsgården också. Utgångsläget för både hönshus och hönsgård är dock gott så det är inte så många timmars arbete att få det brukbart.

 

 

För att komma närmare det liv jag drömmer om så var komposter något av det första som införskaffades (näst efter avelsäggen som lades i kläckaren). Jag hade hjälp av två fina när vi beredde plats åt komposterna, den till vänster är en isolerad varmkompost och den till höger är en enkel kallkompost.

 

Det är mycket jag vill hinna med så fort som möjligt, t.ex göra klart i hönshuset, fixa odlingslådor, sätta staket runt delar av tomten så att hunden kan springa fritt och få ordning i vårt hem. Det är dock svårt att hinna med när vardagen kräver sitt med arbete, barnen och deras aktiviteter samt hunden, men jag tränar mig i att se att varje litet steg också är ett steg framåt även om det inte går så fort som jag skulle vilja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 sep 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)