Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Uppforskat Webbutik

Klimatsmarta val i vardagen.

Här finns tygkassar i tre olika storlekar, tygpåsar, lunchväskor, fruktpåsar, handvirkade disktrasor, vetekuddar, bivaxdukar, kaffe- & tefilter, tvålpåsar och presentpåsar.

Har du en idé om något du behöver som är tillverkat av återbrukade tyger så får du gärna höra av dig så kanske jag kan sy upp din specialbeställning.

 

29 april 2019. Just nu uppdaterar jag inte webbutiken med nysydda saker då jag syr en hel del inför att jag ska vara med på vårmarknad på Verklighetens gård söndagen den 12 maj. Efter marknaden kommer jag att fylla på webbutiken.

 

Uppforska - upptäcka, uppfinna och utforska.

 

Upptäcka, uppfinna och utforska är vad vi gör när vi använder oss av både gamla och nya slöjd- och hantverkstekniker i vårt skapande. Vi skapar klimatsmarta produkter av både nya och återbrukade material. Vår strävan är att i varje produktionssteg tänka miljöekonomiskt och se möjligheter att återbruka för att på så sätt hitta vägar mot en hållbar livsstil. Ett av dessa steg är att producera tygkassar och bivaxdukar som på ett effektivt sätt minskar det vardagliga plastanvändandet. Vetekuddarna, som är fyllda med närproducerat vete är, liksom tygkassarna, bivaxdukarna och kaffe/tefiltren tillverkade av återbrukade eller tillvaratagna tyger. Tillvaratagna tyger är i Uppforskats värld tyger/spillbitar som blivit över vid andra sömnadsprojekt.

 

I webbutiken visar vi vad vi har till salu just nu. Du kan beställa genom att skicka e-postmedelande till [javascript protected email address] eller använda kontaktformuläret som du finner under fliken kontakt. Fraktkostnad tillkommer på alla beställningar som ska skickas. Vi skickar på billigaste sätt med spårbara försändelser. Avhämtning går också bra efter överenskommelse. Eftersom alla saker finns i begränsat antal kan det hända att just den färgen eller det mönstret du vill beställa redan tingats av någon annan, vi läser alla beställningar i den ordning de kommer in. Om "din vara" köpts/tingats av någon hör vi av oss så snart vi kan och försöker hitta andra alternativ. Hoppas att du har överseende med vårt enkla förfarande. Webbutiken kommer, i möjligaste mån, att uppdateras dagligen.

 

Tygkassar

Alla våra tygkassar är sydda i dubbelt tyg och har förstärkta sömmar för extra hållbarhet. Alla tygkassar har både korta handtag och långa axelremmar. De är sydda så att de har en botten som gör att det är lätt att packa och bära matvaror eller annat i tygkassarna. Materialen vi använder är återbrukade bomulls- och linnetyger - ett val gjort av miljöhänsyn. Tygkassarna kan tvättas i 60 grader i tvättmaskin.

Tygkassarna finns i 3 storlekar:

Tygkasse - extrastor 290 kr

Bredd 55 cm, höjd 37 cm, djup 35 cm (Ikeakassemodell)

Tygkasse - stor 240 kr

Bredd 45 cm, höjd 42 cm, djup 20 cm ("vanlig" shoppingkassestorlek)

Tygkasse - liten 220 kr

Bredd 40 cm, höjd 33 cm, djup 19 cm (lite mindre "shoppingkasse").

Här syns skillnaden mellan stor tygkasse (till höger) och liten tygkasse (till vänster). Den stora modellen är lika stor som matvarubutikernas flergångskassar i kraftig plast och den lilla är aningen mindre och blir därmed inte så tung när den är fullpackad med matvaror (eller annat).

Klicka HÄR för att se färger, mönster och modeller av våra tygkassar.

 

Lunchväska - 195 kr

Liten tygkasse att packa matlådan i. Praktisk storlek: höjd 20 cm, bredd 25 cm, djup 20 cm.

Klicka HÄR för att se färger och mönster på våra lunchväskor.

 

"Klassisk tygpåse" 185 kr

Klassisk tygpåse 40*45 cm, sydd i dubbelt tyg med långa axelremmar. 

Klicka HÄR för att läsa mer om samt se färger och mönster på våra tygpåsar.

 

Fruktpåse

Av tunt linnetyg med dragsko. Storlek bredd ca 31 cm, höjd ca 35 cm. Används istället för plastpåsar till frukten du köper (eller till det du vill ha den). Pris 65 kr.

Klicka HÄR för att se färger på våra fruktpåsar.

 

 

Handgjord bivaxduk

Handgjord bivaxduk är ett miljövänligare alternativ till plastfolie för att täcka över och packa in matvaror. Våra bivaxdukar är tillverkade av 100% bomull (återbrukat tyg) och naturligt bivax.

Bivaxdukarna finns både mönstrade och enfärgade. För mer information, storlek och pris klicka HÄR.

 

Handvirkad disktrasa

 Handvirkade disktrasor av 100% lin. Pris 70 kr.

Lin har god uppsugande förmåga och är mycket slitstarkt. Läs mer om våra disktrasor HÄR.

 

Flergångsfilter till kaffe & te

 

Alla filter är tillverkade i återbrukade eller tillvaratagna linnetyger. Färgerna kan variera. Pris 40 kr/st.

Mer om våra filter finns HÄR.

 

Tvålpåse 

Tvålpåse av återbrukat linnetyg, storlek 12,5*17,5 cm. Färg och ev. mönster varierar. Pris 50 kr.

Ta tillvara hela tvålen, även de sista bitarna. Lägg bitarna i tvålpåsen och användsom tvättsvamp/duschskrubb.

 

Julklappspåsar/presentpåsar

Presentpåsar och småpåsar finns i olika storlekar med priser mellan 45 och 75 kr.

Läs mer om och se vilka presentpåsar vi har HÄR

 

Vetekudde/vetevärmare

(tillfälligt slut)

Storlek 52*17 cm. Innerpåse av bomullstyg fylld med östgötaodlat vete. Yttertyg av lin som är avtagbart och tvättbart. Dekorerad med spets eller broderi. Instruktioner medföljer. Pris 220 kr.

Klicka HÄR för att se färger och mönster på vetekuddarna.