Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Välkommen Kola!

Igår var vi på kaninutflykt. När vi packat allt i bilen for vi söderut till Vimmerby, där överlämnade vi Mejram och Pippi som flyttar till en familj i Kristdala.

1-4.jpg  pippi.jpgSedan fortsatte färden österut till Vimmerby där vi hämtade en gammal skrivmaskin som Elvira köpt. Därefter letade vi efter ett bra badställe med sandstrand och hamnade till slut i Loftahammar. Vi njöt på stranden i flera timmar innan det var dags att åka till Skarpetorp utanför Gamleby. Där hämtade vi en liten New Zeeland Red-kanin, en hane på drygt 9 veckor som numera heter Kola. Han är verkligen söt som Kola...

kaninungarna-002.jpg

Kola är liksom Godis renrasig New Zeeland Red men utan stamtavla. Att de inte har stamtavla gör ingenting då de är tänkta att användas främst för köttproduktion. Om jag förstått det rätt så är det viktigt att man ställer ut kaniner med stamtavla och det är jag inte alls intresserad av och jag har svårt att tänka mig att jag skulle få tid till att fara på utställningar.

4 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)