Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Välkomna Quies och Nalle

Igår gjorde vi en ganska lång utflykt, det blev ca 50 mil i bilen. Det var en varm och lååååång resa men spännande och rolig. Vårt första stopp var i Norrköping där vi lämnade lilla Rexhonan Solrosens Braveheart till sin nya familj. Vi åkte sedan vidare på E4 norrut och nästa stopp var Hölö en bit från Södertälje. Strax utanför Hölö bor bl.a. Moa och Jenny. I april var de hos oss och köpte Skruttet, en ljuvligt söt japantecknad Gotlandshona. Efter månader av jobb med Skruttet har familjen gett upp - Skruttet tycker inte om att umgås med människor och är ganska sur i sättet. Vi hade med oss en annan hona till Moa och Jenny - Ullis som är en lugn och mysig Gotlandskanin. Ullis verkade finna sig väl till rätta i sin lilla hage medan vi fikade och Gustaf hoppade både på studsmattan och i polen. Det blev ett långt och trevligt stopp utanför Hölö.

Från Hölö åkte vi vidare upp till Strängnästrakten. På gården Gullringe träffade vi Linda som visade oss några av familjens djur; höns, kaniner, gäss och ankor. Där på Gullringe fanns också Gotlandskaninen Nalle som skulle följa med oss hem.

 

Från Gullringe var det inte långt till Ullunda i Enköping. På Ullunda väntade Ann Elisabeth och Quies på oss. Jag hade gärna stanna längre och pratat med Ann Elisabeth och tittat på alla hennes fina Rexar men Rebecca och Gustaf var varma, trötta och "lite svåra" så det var smidigast för oss att packa in Rexhonan Quies i transportburen och vända bilen söderut igen.

 

På vägen hemåt gjorde vi återigen ett stopp i Hölö. Denna gång för att ta med oss Skruttet hem. Jag undrar varför Skruttet är som hon är... Ett par ungar i samma kull är försiktiga av sig men nyfikna, framåt och sociala inte alls som Skruttet som kan attackera när hon tycker att någon kommer fär nära eller stör.

 

 

Idag har Quies och Nalle fått sina hus och båda kaninerna verkar gilla sin "lägenheter".

 

 

 

 

22 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)