Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Välskurade golv.

Han är drygt 11 veckor och helt fantastiskt söt, vår lille Trassel. Livet med valp är härligt och intensivt, ja om det bara vore en valp så skulle det nog te sig ganska smidigt men det bor ju också två små kreativa människovalpar i huset. Barnen älskar vår nya familjemedlem även om de ibland blir lite trötta på honom, han leker på sitt sätt och det gör ibland ont eller är lite skrämmande. Jag är fascinerad av hur mycket en sådan här liten krabat förstår och klarar av, det är lätt att glömma att han är så liten. Han sover ganska mycket men de aktiva stunderna blir längre och längre samtidigt som tempot i aktiviteterna ökar.

Små kissolyckor händer då och då men inget ont som inte har något gott med sig - vi har aldrig haft så välskurade och väldoftande golv i hallen. I stort är han väldigt duktig i rumsrenhetsträningen, det största problemet är väl jag själv som tror att jag hinner göra klart "det där" innan vi går ut.

Vardag med hund har det nog inte blivit ännu men nya vanor och rutiner börjar sätta sig och det känns bra. En sak som är härlig och som vi alla är glada över är att antalet turer till skogen ökat enormt senaste tiden. Så gott som varje dag blir det en tur till någon skog/naturområde i närheten och det är så härligt!

 

Idag har vi haft fikapausträning med egen filt och eget fika (grisöron).

 

I Trassels nya vardag ingår också "social träning", att få följa med till olika platser och möta olika spännande saker såsom nya människor, höns, hästar etc.

 

Vardagen är också mycket lek...

...tillsammans med valpkompis.

...och godissök hemma i köket.

 

Ett annorlunda och härligt liv mitt i sosmmaren och mitt i semestern! Vi kommer kanske inte att resa iväg så långt i sommar men det gör ingenting, det hinner vi så småningom. Att "bara vara hemma" är också väldigt skönt och vilsamt även om här är full fart.

 

 

 

27 jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)