Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Våra småttisar växer...

hostbilder-september-13-011.jpg

Godisbebisarna d.v.s. kaninungarna som föddes för 2 veckor och 6 dagar sedan är helt fantastiskt söta. De har börjat göra små utflykter i uteburen trots det kyliga vädret. Dessa ungar är en blandning mellan New Zealand Red och Gotlandskanin.

hostbilder-september-13-012.jpg

hostbilder-september-13-023.jpg

 

De senast kläckta kycklingarna är nu 2 veckor och tre dagar. De bor i vårt kök och det är verkligen mysigt för de blir ju väldigt tama. Om det sedan är bra eller inte får vi väl se så småningom. Igår kväll stod minstingen och pep högljutt och den slutade "aldrig". Jag tog upp den i famnen och äntligen verkade den nöjd, lilla pippiplutt. Idag har alla "klarat sig själva" och det är också skönt. De är otroligt söta och allra sötast är de nog när de sover...

hostbilder-september-13-002.jpg

 

Vårens kaninungar som nu är 5 månader har de senaste veckorna gjort ett växryck så nu börjar de kännas ganska stora men de är fortfarande "kaninungesöta".

hostbilder-september-13-050.jpgYlva-Li och Madicken

hostbilder-september-13-027.jpgBasilika, Emil och Oregano

Ylva-Li och Basilika har vi tänkt behålla, de andra tre hoppas jag blir sålda före vintern.

 

Sommarens kycklingar är 14½ vecka och börjar bli svåra att skilja från hönsen, tupparna är lika stora som de vuxna hönorna och hönkycklingarna är bara lite mindre.

hostbilder-september-13-055.jpgKorpen, Silvertuppen och Lillemor.

hostbilder-september-13-052.jpgStolt som en tupp tar man ett varv i komposten...

 

 

 

28 sep 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)