Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Våren som kom av sig och detsamma gjorde jag.

Hela veckan har jag längtat till och laddat för helgen. Hela lördagen var inplanerad för mig och djuren. Jag hade sett väderprognosen men hoppades ända fram till igår morse att den var fel. Tyvärr stämde prognosen lite för bra och vintern kom på besök igen. Med snö, ett par minusgrader iskall vind och förvisso sol blev det inget av mina städ- och vårröjarplaner. Luften gick liksom ur mig. Jag tog en tur till ett par seconhandbutiker istället och fyndade ett par vattenskålar till kaninerna, jag köper de flesta vatten- och matskålarna i rostfritt och keramik på second hand.

Trots isande vind kom jag ut på en promenad på eftermiddagen och besökte ett litet torp. Trots att både våren och jag kom av oss så stannar inte idéflödet i alla fall. Jag började fundera över möjligheten att hyra något litet torp i närheten av vår bostad för att spendera vår, sommar och höst där, en sommarstuga helt enkelt. Om det dessutom finns nära vår bostad och/eller mitt jobb så kan djuren bo där året om. För djuren är en del av problemet med mitt nuvarande boende, de flesta har inget emot djuren men alla är inte lika glada över att de bor här ute på baksidan. Jag blir stressad av att veta att jag, i och med djuren, är oönskad här (av enstaka personer, långt ifrån alla men det räcker för att stressa mig) och det skulle uppskattas om vi flyttade härifrån. Just det lilla torpet jag spanade på igår är kanske inte aktuellt för det finns varken el eller vatten även om det finns odlingsmöjligheter och plats för djuren. Jag ska leka vidare med tanken och inte stänga några dörrar, kanske finns lösningen där jag minst anar det?!

Vedspis i köket och öppen spis i rummet... vad mer kan man behöva? Jo, lite el och åtminstone vatten i närheten.

---  ---  ---  ---  ---

Så kom söndagen och inte heller den blev som planerat. Istället för frukostmässa i en kyrka här i närheten fick vi hålla oss hemma med en febrig liten Gustaf. För att muntra upp oss denna gråkalla söndag hemma i ensamhet gjorde vi, lite tidigt, i ordning påskriset. Så härligt med alla glada, varma färger!

Och så lite våfflor efter det!

 

22 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)