Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Mer vårlängtan

Utanför fönstret faller snön i stora flingor och våren ser ut att vara lååååångt borta. Det är väl precis som det ska i februari...

img-2040.jpg

 

På andra sidan den lilla vägen ska vi ha våra små odlingar. Eller små och små... det blir nog en del att pyssla om framåt sommaren. 

Trots kvällsmörker och vintertrötthet spirar växande drömmar och inspiration vid köksbordet denna afton.


img-2041.jpg

 

Första fröbeställningen damp ner i brevlådan härom dagen och jag väntar med spänning på fler fröer som borde komma vilken dag som helst. Handbok för köksträdgården av Lena Israelsson är en fantastiskt vacker, matnyttig, omfattande och tydlig bok om grönsaksodling. Jag har haft mycket glädje av den hittills och jag tror att den kommer att vara bra att ha i år när jag ska pröva på att odla sådant jag aldrig odlat förut.

Jag håller också på och funderar en del omkring hur jag ska dokumentera vad som händer i köksträdgården. Det låter kanske lite överambitiöst men jag tror att det är bra för att konstatera vad som fungerat bra och vilka misstag jag behöver lära mig av. Risken är väl att dokumentationenblir synnerligen omfattande och detaljerad i början av odlingssäsongen men ju mer intensivt allt blir (när det växer så det knakar - inklusive ogräset - och när barnen hellre vill vara på stranden än att skrota runt med mamman i köksträdgården) så riskerar dokumenterandet att stanna av. Jo, det är nog så att jag försökt dokumentera ett och annat förut... Ikväll fortsätter jag dock att drömma om spirande vår och ljumma sommarkvällar alltmedan snön faller utanför fönstret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)