Davidssons

Davidssons & Uppforskat - ett naturligare vardagsliv med odling, djur, närproducerat, hemlagat, återbruk, plastminimerat och miljövänligt.

Vi blir fler!

Felina är en 10 veckor ung Fransk Vädur som flyttat till oss från kusin Evelina i Småland. Felina kommer (mest) att vara Rebeccas kanin, något som Rebecca längtat efter länge..

Vi har inte flyttat hit våra kaninburar ännu så tills vidare får Felina bo i hönshuset tillsammans med kycklingarna som flyttade ut dit för några dagar sedan. Senare idag ska vi också hämta hem vår Rexkanin Quees som bott hos några vänner över sommaren. Vi håller tummarna för att Felina och Quees ska kunna bo tillsammans ett tag.

Kycklingarna är nu tre veckor och de växer fort. Nu har vi inga dunbollar längre, alla börjar bli fint befjädrade. De verkar trivas bra i hönshuset där de har lite större yta att röra sig på, torv och spån att sprätta i och sin sköna värmelampa också förstås.

 

Jag vill visa två jämförelsebilder  där det blir tydligt hur snabbt kycklingarna växer. På den första bilden håller Gustaf "Lilla Eko" som är nykläckt. På andra bilden, som är tagen 20 dagar senare håller Rebecca "Lilla Eko".

 

Om några dagar ska ytterligare en liten idivid bli en del av vår spretiga familj. Det är lilla Märta, som är en alldeles vanlig liten katt som ska flytta hit. Vi ser fram emot hämtningsdagen som blir nu i veckan som kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 sep 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)